fredag 20. april 2012

Babydjevler?

Det begynner å nærme seg slutten på permisjonstilværelsen for min del. Min strategi er å ikke tenke på det, men i stede for nyte hvert sekund. Det betyr for eksempel å ta med seg baby og whippet under dobbeltdyna for å sove en liten formiddagshvil, og nyyyyte det.
I dag var det ikke fullt så avslappende, men veldig hyggelig. Jeg hadde invitert to kolleger, som også er hjemme i barselpermisjon, på lunsj. Og hva har nå det med babyluer å gjøre? Jo, denne babylua har etterhvert blitt en standard barselgave fra meg, og den ferskeste babyen fikk sin i dag. Den andre babyen fikk et slikt teppe da han ble født, men det har jeg desverre ikke bilde av.

Luene strikker jeg i "Tynn Alpakka" fra "Du Store Alpakka". Av to nøster får du tre stripete luer. Mønsteret jeg har brukt er dette: Gros Djevellue
Jeg har gjort noen små justeringer. I stede for å strikke tre masker sammen slik (1 løs av, 2 vridd r sm, trekk den løse over) gjør jeg det på denne måten (ta 2 m løst av pinnen som om du skal strikke dem, strikk 1 maske, løft de to maskene du løftet av over den siste masken du strikket). Da får du en fin uthevet maske i fellinga. Jeg synes båndene i lua blir skikkelig fine når man strikker dem. Søk på I-cord på YouTube for instruksjoner.
  
Foto: Øyvind Solberg

1 kommentar:

  1. Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Så kjekt at du likte egostrikken min :) Jeg likte din versjon av djevellua, den fellingen var utrolig pen! I-cord er min favoritt også, bruker alltid det som snorer!

    SvarSlett