søndag 23. februar 2014

Særdeles Solide Knagger


Nye knagger til soverommet! Endelig kan kanskje berget med håndduker, morgenkåper og diverse litt brukte klær elimineres, og klærne heller henges opp til neste gang de skal brukes.. Det er lov å håpe... Nå har vi i alle fall noen særdelse solide knagger på soverommet. Jeg tviler i alle fall på at vi klarer å få dem ned igjen. En av gledene ved å ha betongvegger :)

Inspirasjon og maler er hentet fra bloggen Home Made Modern.
Bildet er fra Home Made Modern

Jeg har fulgt oppskrifta nesten slavisk (!). Eneste forskjell er at jeg forstørret opp noen av malene til A3 i stede for A4 for å lage de største knaggene. Jeg brukte litt tykt papir/lett kartong for å lage malene, og det er viktig å etterbehandle med flere lag akrylmaling for at formen skal bli bestandig nok til å holde på den våte betongen. (Dette overså jeg i første forsøk.. ikke særlig kult når all betongen rant ut gjennom formene). Jeg syntes det var raskere å skjære ut formene med skalpell i stedet for å klippe. Betongen jeg brukte var en hobbybetong kjøpt på panduro, følg anvisningen på pakken når du blander ut betongen. Jeg brukte nesten hele pakken (3kg) til mine fem knagger (+  tre testmodeller). Som etterbehandling av betongen brukte jeg klar akryl. Det er helt nødvendig å støvbinde/male/lakke betongknaggene.
ERFARING: Neste gang.. (hehe, det spørs..) skal jeg lage litt armering av ståltråd rundt skruen, og bruke så lange skruer som formen tillater. På en av knaggene løsnet skruen fra betongen i det jeg skrudde den i veggen. Med det trise resultatet at den ikke ble sittende helt tett på veggen og er helt umulig å skru ut av veggen igjen...


Formene er såret ut og limt sammen
Formene er behandlet utvendig med akryl og fylt med betong.
Mitt arbeidsbord..fjernt fra hvordan arbeidsbord ser ut i blogglandia

Hilsen Ane
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar