lørdag 7. desember 2013

du som metter liten fugl..

Fantastisk vinterstemning i Stavanger i dag, stille etter stormen! Alle går rundt og gliser, og det var fullt av folk i akebakken på Rudlå i formiddag.
Etter aketur og basing i sneen fikk vi hengt opp fuglematen vi laget forrige helg. Et veldig enklet og koselig prosjekt litt større barn kan være med på. Fuglematen er laget av delfiafett (herdet kokosfett) og ferdigmiks med frø til fugler. I år har jeg vært så lur at jeg ikke har hengt de opp over blomsterkassen. Det dukket nemlig mye rart opp blandt blomstene etter at fuglemateren hadde hengt over balkonkassa i fjor...
Fremgangsmåte: Smelt delfiafett på lav varme i en stor kaserolle og hell i fuglefrø. Jeg brukte to pakker delfiafett og ca to liter fuglefrø. Hell over i bakepapirkledt langpanne. La det avkjøle litt før du trykker figurer med pepperkakeformer. La formene stå i frøblandingen til den er helt herdet.
Tre i silkebånd med en spiss stoppenål.

God helg,

Hilsen AnePs..disse tåler ikke +10 grader og regn.. da går de i oppløsning, ramler ned og blir rottemat i stede for :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar