tirsdag 8. oktober 2013

Whipps! WhippetseleJeg har et spesielt anstrengt forhold til både nylon og fleece. Fleece spesielt, det føles klamt og ekkelt, det stinker, gir deg støt og alle hundehår i hele verden vil klamre seg fast. Veldig mye hudeutstyr, dekken, seler og bånd som er å få kjøpt er laget av disse materialene, men det meste kan jo lages selv ;) I ull og bomull f.eks.

Her følger en veiledning til whippetsele sydd av bomullsbånd og gjenbruksull (ullgenser tovet i vaskemaskinen). Selen er en typisk rømningsikker tursele til whippet og jeg anbefaler ikke å bruke den som trekksele.


Fremgangsmåte:
Kast over alle klippekanter på båndenen med tett sikksakk (bruk ekstra sterk sytråd og en tykk synål, f.eks 100). Du kan selvsagt sy i den forhatte nylonen også, da kan du bare sveise nylonendene med en lighter. Sy gjenbruksulla sammen til et rør og vreng.


Sy fast klips på den delen av sela som skal under buken på hunden.Sy refleks på de to sidestykkene, og sy så sidestykkene fast til hoveddelen av sela med avstand som vist på bildet. (Du trenger litt mer sømrom på den ene siden enn den andre for å få sydd fast D-ringen). Sy fire sømmer (som markert) slik at sela kan justeres til ulike størrelser. Tre gjenbruksullrøret over sela og sy den fast midt forran med rettsøm i hver ende.


Sy sammen sela i ryggen og sy fast D-ringen i samme operasjon. Legg endene i vinkel over hverandre, brett den delen med lengst sømrom gjennom D-ringen og over den delen med kort sømrom. Sy fast med en rettsøm tvers over og så med en trekant som forsterkning. Tre båndet med klips fast i sela.


Ferdig!


God tur,
Hilsen Ane

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar