torsdag 14. februar 2013

Skjerf til Mini og skjerf til Mannen

Skjerf er det enkleste av det enkle å strikke. Frem og tilbake, men det krever utvilsomt litt utholdenhet.
Mitt aller første strikketøy her i verden var et skjerf. Mamma lærte meg å strikke, og det skulle selvsagt bli et skjerf til min elskede storesøster. Det ligger fortsatt på pinnene i en skatteskuff mamma har. Det ble ca 4 cm bredt (bredden varierer veldig..!) 15 cm langt og rødstripete.


Utholdenheten har økt (med alderen?) og Minien og Mannen får matchende skjerf i vinterkulden.Stripete, grå og orange skjerf, strikket på langs med Tyrkiagarnet mitt. Jeg har skiftet farge etter hver pinne, noe som gjør at det blir en million tråder å feste. Men det gir fint stripemønster synes jeg. Ellers strikket etter innfallsmetoden. 
Jeg håper det blir et til meg og en gang, men foreløpig får jeg nøye meg med lue i samme garn. Jeg tror (håper?) 2013 skal bli egostrikkens år. Må bare få unna noen barselgaver til mine rugende venninner først...


 
Lua er strikket etter mønsteret Wurm lastet ned fra Ravelry. Litt forvirring i starten. Før jeg skjønte at lua skulle brettes dobbelt. Men jeg er veldig fornøyd med resultatet, og lua er virkelig veldig wurm :)

Hilsen Ane1 kommentar: