torsdag 18. oktober 2012

Ryegarn, møt Gigateppecanvas!


Jeg har lenge hatt lyst til å prøve ut ryegarnet fra Telespinn, men det selges i ganske store kvanta, og når man ikke helt vet hva det skal brukes til, sitter det litt langt inne å kjøpe et kilo garn. 
Når jeg skriver dette kjenner jeg at jeg er ganske fornøyd med min garnkjøpeviljestyrke!
Meeen...Jeg er så heldig at jeg har en Telespinnambasadør i vennekretsen, og jeg ba henne ta med litt ryegarn i en fin farge derfra, slik at jeg kunne teste ut garnet. Hun kom tilbake med en slags restebunt -på rundt 500 gram!, i en nydelig støvblå farge.

Nå har garnet flyttet rundt i stua en stund. Jeg har tatt det frem, kjent på det, fingerhekla litt, tenkt litt, sett på det i ulikt lys, fotografert det i dårlig lampelys og tenkt litt mer.

Det er mulig det var inspirasjon fra Charlotte Lacelot som har laget Canevas for GAN, iblandet en snikende følelse av at ryegarn egner seg best til ryer.
Jeg klarte i alle fall å spore opp Willow Fabrics på verdensveven, og de selger blandt annet canvas til teppeknytting. Jeg kan ingen verdens ting om verken teppeknytting eller broderistoff, men med litt gjetting fant jeg frem til et stoff som jeg tenkte kunne passe til mitt tykketykke ryegarn. Pakken kom i dag, mindre enn en uke etter at jeg bestilte, og denne matchen ser så utrolig lovende ut!
Neste steg blir å lære seg å brodere..og å kjøpe en skikkelig feit nål... Jeg skal holde dere oppdatert.

Fra Canevas serien. GAN har for øvrig massevis av fine tepper.2 kommentarer:

  1. Hei! Eg vil gjerne prøve å sy meg eit gulvteppe. Lurer derfor veldig på korleis det gikk med deg??
    Mvh. Kristina

    SvarSlett
  2. Hei! Eg vil gjerne prøve å sy meg eit gulvteppe. Lurer derfor veldig på korleis det gikk med deg??
    Mvh. Kristina

    SvarSlett